Лекари и медицински сестри от столичната УМБАЛ „Св. Анна“ бяха обект на брутална агресия през тази нощ, съобщиха от лечебното заведение.

Около 4 ч. сутринта в Клиниката по хирургия е викната за консултация лекар от Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на болницата. Консултацията се налага заради лечението на тежко болен пациент.

Вижте снимки

В това време друг пациент, който е приет за планова операция, започва да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиниката по хирургия. Удря, блъска, души и обижда лекари и медицински сестри. Размахва и белезници и заплашва с арест. Мъжът предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането, уточняват от болницата. Чупи и врата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри освен физически травми са и в психически шок. Подадено е оплакване и тече разследване. Поради тази причина имена не се съобщават, допълват от УМБАЛ "Света Анна".

Ръководството на лечебното заведение категорично застава зад лекарите, работещи в болницата и вярва, че спрямо виновникът ще бъде приложена цялата сила на законите, се казва в официалното съобщение на болницата.