Бракониер е стрелял по лесничей в горските територии около село Драгиново, Пазарджишко. Горският е бил в гората заради подаден сигнал за незаконна сеч. Сигналът е препратен към Държавно горско стопанство Алабак, като трима служители, повикани по спешност, се отзовават на сигнала и са изпратени на посоченото в него място да го обходят, съобщават от Южноцентралното държавно предприятие със седалище в Смолян.

При проверката единият от служителите попада на нерегламентирана сеч в момента на нейното извършване. При опита да се освети мястото и направи проверка на лицето, извършващо сечта, нарушителят оказва съпротива и открива стрелба по проверяващия служител, след което избягва от мястото на нарушението. Горският служител не е пострадал при стрелбата.

Последствие на мястото пристигат и другите двама горски служители, като сигнализират Районното управление на МВР - Велинград. След извършени оперативно-издирвателни действия от полицейските патрули нарушителят е заловен и задържан от тях.

При нарушението в горската територия са били отсечени 12 дървета от видовете бял и черен бор с диаметри 22-26 см. Това е констатирано при проверката. Към настоящият момент продължават процесионално-следствените действия от страна на органите на МВР.