Възмутиха ме опитите да бъде манипулирано общественото мнение да се предизвика съжаление към г-жа Иванчева. Моето уважение към всеки гражданин, който е задържан, правата му трябва да се спазват, но г-жа Иванчева все пак е подсъдима - това заяви бизнесменът Александър Ваклин пред Нова телевизия по по повод кадрите, които показаха как Десислава Иванчева е отвеждана в болница с белезници и на ръцете, и на краката.

По думите на Ваклин, който подаде сигнала срещу нея за подкуп, никой не се е възмутил от ареста на общинския съветник с "Ролс-Ройс-а" и никой не е изпитал съжаление към него. Той визираше араста на зам.-председателя на ОС в Бургас Бенчо Бенчев, който се оказа свързан с Митьо Очите.

"Аз съм един гражданин, който е застанал с името си и свидетелства. Защото има много граждани, които казват аз знам, че той например има "Ролс-Ройс", но никой не отива да свидетелства. Много често журналист с камера отива и разобличава някакъв проблем, но без свидетел, няма как това да отиде в съда. Арестът на Иванчева стана по този публичен начин, защото кметицата на Младост избра това място за предаване на парите", каза още той по повод публичния арест на Иванчева преди месеци, която стоя с часове окована с белезници.

Що се отнася до това дали и преди са му искали подкуп, той отговори:

"За пръв път ми се иска такава сума. За да се иска подкуп, той се иска от човек, който би дал, аз не бих дал."

Бизнесменът обаче неглижира дребните подкупи от по 20-30 лв. за документ в общината, макар, че го призна за обществено зло.

По думите му, след като името му нашумяло заради ареста, сега проверяват фирмата му много повече.

"Един вид уплаха в държавните служители, като видят наша фирма. Даже ни проверяват повече", заяви бизнесменът.