Бившият шеф на Федерацията по кикбокс и муайтай Красен Кръстев е поръчителят на погрома в известния столичен ресторант "Бесо", съобщиха "24 часа" и "Трафик Нюз". Той е задържан заедно с още един от преките извършители. 

Кръстев е съсобственик на заведението заедно с Емануил Лазаров, известен като Емо Негъра. Според МВР основната версия за погрома са неуредени финансови взаимоотношения между двамата бизнес партньори.

Красен Кръстев и Емануил Лазаров са съдружници в пет компании - " Кристал Дивелъпмънтс" ООД , "Емпайър Дивелъпмънтс Груп" АД, " Кристал Кепитъл Инвестмънт" ООД, "Кепитъл Валю" ЕАД и "Сайънс Мениджмънт" ЕООД. Повечето от тях имат за основна дейност строителство и отдаване на имоти. Именно заради финансови проблеми в строителния им бизнес се е стигнало до наказателната акция в "Бесо". 

По неофициална информация Лазаров дължал голяма сума пари на Кръстев, като отказвал да му я върне и се криел. Затова и мъжете от групата, потрошила заведението, няколко пъти повторили на персонала, че собственикът знае къде трябва да се обади, за да не идват отново.

По-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи пред журналисти в МС, че шестима са преките извършители на погрома. Двамата собственици на "Бесо" са разпитани, а Кръстев е задържан. Иванов подчерта, че подобни действия няма да се толерират и заяви, че поръчителите и извършителите на това деяние ще понесат последствията съгласно закона.