Седмица след като шофьор стреля с картечен газов пистолет и преби друг водач заради засичане на пътя, потърпевшият Пламен Михов вече се чувства по-добре, но разказа, че ще му е нужно много време, за да се възстанови и физически, и психически.

Макар да бе оставен в ареста, на нападателя Илтер Аксанов-Шалтера е повдигнато обвинение за хулиганство на пътя, затова Пламен и съпругата му Илияна са категорични, че ще настояват да бъде обвинен в опит за убийство и умишлено причиняване на пътно произшествие.

„Ще настояваме за най-тежкото по закон възможно наказание, това не е вандализъм или реакция на човек, който се е ядосал, а потъпкване на принципите на обществото, това е опит за убийство, побоят можеше да завърши фатално, ако Пламен не беше успял да се предпази“, категорична бе Илияна Кръстева.

По времето на нападението срещу Пламен, Аксанов е бил на изпитателен срок по друго обвинение за заплаха за убийство. Пламен и Илияна споделят, че вярват, че „прокуратурата и съдебната власт имат волята да вкарат в затвора един доказан престъпник“.

Адвокатът на Аксанов поиска клиентът му да бъде освободен, защото, по неговите думи, няма опасност да се укрие, а трябва да се грижи за малолетния си син.

„Грижите ги видяхме, той приканваше момчето да ме пребие“, коментира Пламен.

Всичко започва на 21 август малко след 11 ч. на изхода на Добрич в посока Варна. Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. Той подал звуков сигнал с клаксона си, а шофьорът в другата кола станал агресивен и започнал да го преследва. Накрая го избутал от пътя и Пламен едва успял да овладее колата си, която паднала в канавка. След това агресивният мъж извадил оръжие и стрелял по колата му и във въздуха, като го накарал да излезе от автомобила и започнал да го удря с оръжието. По-късно Шалтера беше задържан. Оказа се, че нападателят е стар познайник на правосъдието.