Операцията по издирване на убиеца в Костенец е безпрецедентна. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов по време на брифинг тази сутрин във връзка с убийствата в Костенец. До този момент заподозрения за две убийства в Костенец Стоян Зайков-Чане, все още не е задържан.

Той посочи, че са взети всички необходими мерки, за гарантиране на сигурността и здравето на гражданите.

"Нови сигнали няма. По отношение на мероприятията и на самата операция, засилено е много полицейското присъствие", каза старши комисар Иванов. По думите му има няколко периметъра, които са локализирани и в които се извършва проверка. "Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение. Надяваме се днес да имаме резултат", допълни още той. Според него винаги съществува вариант убиецът да е напуснал периметъра.

Снимка: Булфото

"Ние реагираме на всеки един сигнал, докато не го изчистим и не се уверим, че не отговаря на истината", каза той и допълни, че е имало сигнал, че убиецът е в Сандански, което не се е установило.

Иванов уточни, че няма открит "черен списък" с потенциални жертви на Зайков.

Иванов уточни, че няма открит "черен списък" с потенциални жертви на Зайков.

На 10 май бе убита 38-годишната собственичка на погребална агенция и фризьорски салон Милена Шишкова, от която Стоян Зайков има 15-годишен син. Няколко дни по-късно, докато полицията го издирваше под дърво и камък, беше намерен застрелян в дома си 42-годишният Валентин Петров - съсед и трети братовчед на издирвания мъж.

Снимка: Булфото