32-годишна бивша служителка на бензиностанция в Асеновград и нейна колежка, на 37 г., са задържани днес заради обира на обекта. Задигнати 3 374 лева, съобщават от прокуратурата.

Сигналът за обира е бил подаден около 4 часа сутринта. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР - Асеновград, като в помещението се намирала дежурната служителка, която се била обадила на 112.

Тя обяснила, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари.

Незабавно били проведени процесуално - следствени действия, в резултат на които се установило, че жената, която е влязла в търговския обект, работела преди на бензиностанцията.

Според първоначалните данни, тя и дежурната служителка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят.

Двете живеели заедно на квартира, имали финансови затруднения. При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева.