При специализирана полицейска операция в село Розино бяха задържани 60 души. Изненадващата акция беше проведена снощи по нареждане на директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

Половината от задържаните са криминално проявени. По време на операцията са проверени 42 адреса, 106 лица, 26 автомобили, съставени са 16 акта по закона за личните документи и един - по закона за горите. Започнато е досъдебно производство за хулиганство срещу 5 мъже и една жена, които са задържани в РУ-Карлово.Образувано е и бързо производство за измама срещу непълнолетния Гечо Пиронков. Той също е арестуван. Трето досъдебно производство е започнато за нелегален тютюн. Открити са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол. Намерени са и три незаконно притежавани пушки.

На 31 януари директорът на ОДМВР Пловдив е изпратил уведомление до кмета на Карлово с искане за събаряне на незаконни постройки в селата Розино и Христо Даново. Акцията е поредна стъпка за въдворяване на ред и законност в двете села.