Три от децата на родилката, която вчера уби новороденото си бебе, като го хвърли във Водното огледало в Кърджали, ще бъдат изведени от социални работници и поверени на грижите на бабата и дядото по бащина линия. Те вече са дали съгласие и ще приемат внуците си, съобщи Нова телевизия.

Вчера Водното огледало бе източено, за да бъде открито телцето на бебето. Издирването му започнало, след като 27-годишна жена потърсила помощ в МБАЛ-Кърджали след раждане, но не обяснила къде е детето. Пред лекарите тя казала, че е родила на 18 декември по обяд в района.

Прокурор Веско Ириков съобщи, че е назначена съдебно-медицинска експертиза. По последна информация бебето е родено живо.

"Очаква се да бъде повдигнато обвинение на майката и да бъде задържана за срок от 72 часа", поясни Ириков.

Родената през 1991 година жена живее в кърджалийския квартал "Боровец". В момента тя е под полицейска охрана в болницата. Жената има 7 раждания, като освен убитото бебе, още едно нейно дете е починало, а други две са били отнети от социалните работници. 

"Отделът ни познава майката от около 2 години, когато се наложи двете й най-малки деца - близнаци, да бъдат настанени в приемно семейство. Тя има други 3 деца, които не са с мярка за закрила. Получавала е помощ от родителите на мъжа, с когото е живеела", заяви Росица Стоянова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Кърджали.