Медицинската експертиза на пострадалото при побой 15-годишно момче в София е показала, че то е било удряно с твърди и тъпи предмети и че ударите са му причинили болка и страдание. Това каза тази сутрин пред bTV бащата на пострадалия - Желяз Турлаков. Той предполага, че станалото е плод на конфликт между сина му и друго момче, възникнал заради момиче.

"Имаме хипотеза - съобщено е за това на органите на МВР. Най-вероятно организацията идва от ученик от съседния клас в училището, в което той учи, защото 3 дни преди въпросния инцидент имаше друга ситуация, в която този човек беше поканил сина ми уж на приятелска среща в парк близо тук, където живее. По аналогичен начин беше дошъл с 7 човека с цел да се саморазправя и да го бие. Аз по случайност бях там, намесих се и ги разтървах като си мислех, че нещата са приключили", добави мъжът.

По думите на бащата хората, нанесли побой на тийнейджъра, са от футболна агитка, но по-важното е, че действат като организирана престъпна група.

Той не твърди на 100%, че са били наети от другия ученик, но предполага, че той със сигурност има връзка с тази ситуация.

Вчера от СДВР съобщиха, че има задържани по случая, но до момента няма подробности за тях.