Бащата на футболиста Георги Йомов - Цецко и по-малкият му син Тодор са предали на столичните криминалисти оръжието, с което бе стреляно снощи на бензиностанцията на Околовръстното шосе в София, съобщи БНТ.

По неофициална информация бащата Цецко Йомов е стрелял с пистолета, който е законно притежаван. Той е бил зареден със стоп патрони, но те са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние.

Двама мъже бяха ранени при скандала, завършил със стрелба. 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров бяха транспортирани с огнестрелни рани във Военномедицинска академия. Вълчев е прострелян в двата крака, опериран е, контактен е, разпитан е и е освободен от болницата. Петров е настанен във ВМА. На мястото на стрелбата са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9мм пистолет. 

Първоначално Георги Йомов бе извикан за разпит в столичното Седмо РПУ, а след това бе задържан. Очаква се прокуратурата да обяви дали ще му повдигне обвинение. Баща му и брат му бяха издирвани, а днес се предадоха сами в СДВР.

От МВР съобщиха, че двамата мъже - на 22 и 42 години - са задържани. В ранния следобед те са се явили в СДВР и след като са разпитани, са задържани. Процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия по случая продължават, допълват от полицията.

Цяла сутрин полицията извършваше изземвания и претърсвания в дома на футболиста в Банкя. Пред разследващите той е разказал, че на бензиностанцията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души.

По случая е образувано досъдебно производство.