Банковите обирджии, които задигнаха 175 000 лева от клон в хранителен магазин в столичния жк "Люлин", са наблюдавали касиерката около месец преди удара. Задържаните често посещавали мястото, където жената работела сама, и на единия му направило впечатление, че е небрежна - когато излизала, заключвала само входната врата, но не и трезора с парите. Това дори се виждало отвън. Тези подробности обявиха днес на брифинг градският прокурор София Русинова и шефът на СДВР Георги Хаджиев. 

Тя потвърди появилата се по-рано информация, че вече има втори задържан по случая, след като още вчера беше задържан един от извършителите, в когото бяха открити 60 000 лева от задигнатата сума. Установето е, че в обира са участвали още двама души, които все още се издирват.

Заловените са извършителят и неговият помагач. Първият, който всъщност наблюдавал касиерката, бил хванат само час след престъпния удар, а вчера в дома си в квартал "Банишора" бил арестуван и мъжът, който изработил ключ, с който е проникнато в офиса. Последното му посещение било седмица преди обира, когато огледал вратите. Ключарят е обвинен в помагачество.

Другите двама, които още не са открити, са известни на полицията.

Установено е още, че близка на единия от крадците е била използвана като "отцепка" -  наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса, като трябвало да даде сигнал, ако това се случи.

Разследващите посочиха любопитен факт - в помещението имало и други суми пари, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора. 

Често сменяли коли, а тази, с която избягали след обира, запалили. Полцейският шеф потвърди, че открит опожарен автомобилът "Тойота", с който тримата крадци се предвижвали.