В истински екшън се превърна авария на турски тир край село Медовница. Веднага след като машината е била отбита от пътя в очакване на патрул и помощ, криминално проявен мъж напада шофьора и двамата му придружителите. Той вади нож и брадва и ги заплашва. 

Оказва се криминално проявен на 32 години. Той е задържан по обвинение в опит за грабеж. Оставен е в ареста за 24 часа, съобщиха от Областна дирекция на МВР Видин.

Първоначално сигнал е подаден на тел. 112. Той е за аварирал автомобил "Волво" на главен път Е-79 в района на Медовница.

Пристигналите на място екипи установяват, че група местни жители са обградили повредената машина и са участвали в разграбването на товара й - пресни чушки и краставици. Зеленчуците били транспортирани с коли и леки каруци към селото. 

Местните са използвали заплахи и закани срещу шофьора на тира и негови колеги, също чужденци - шофьори на товарни автомобили.

Отнетата стока полицаите са открили на адреси в Медовница. Обитатели на други имоти от селото са върнали останалата част от стоката.