37-годишен българин е починал вчера, прободен с нож при скандал в таверна на остров Родос. Жертвата е емигрантът Росен Георгиев Тодоров, заселил се преди 10 години на острова, съобщи кореспондентът на "Труд" в Гърция.

Според полицията инцидентът е станал при спречкаване между 53-годишен гръцки гражданин, 52-годишен украинец, 38-годишен поляк и българина в село Ниохори. По информация на свидетели компанията се събрала традиционно на вечерен запой. В един момент обаче бирите свършили. Украинецът започнал да чука на вратата на магазина и се опитвал да нахлуе вътре. Българинът се опитал да му попречи да счупи вратата.

Намесили се и другите и между четиримата мъже възникнала ожесточена схватка. След като веднъж  били разтървани, нападателите се завърнали с бухалки, като украинецът нанесъл смъртоносен удар по българина. Полякът, който бил приятел на българина, също бил наръган няколко пъти, но не тежко и успял да избяга и да се скрие. Гъркът тръгнал да го гони, но бил хванат от патрулиращите в района полицаи. Открити и конфискувани са две импровизирани бухалки, както и сгъваем джобен нож, притежаван и използван от него.