30-годишен българин бе изправен пред съда във Великобритания, обвинен в нападение срещу полицай, получил впоследствие тежки изгаряния, писаха местните медии. Благовест Хаджигеоргиев, без постоянно пребиваване, беше обвинен в тежка телесна повреда с умисъл срещу Даръл Марес и умишлен палеж с намерение да застраши живота му.

Инцидентът се случил пред училище в Нюкий. Полицаят е получил сериозни изгаряния на ръцете и краката и е откаран в болница с "животозастрашаващи рани", докато се е опитвал да се справи с мъж, който е действал агресивно близо до училище Newquay Tretherras, в петък сутринта около 10.20 часа. По-късно стана ясно, че инцидентът така или иначе не е бил свързан с училището.

Патрулът бил повикан заради мъж, който се държал агресивно. Не е ясно как Благовест е успял да подпали колата на полицаите. Британски издания излъчиха кадри как медицински хеликоптер откарва ранения полицай. На място имаше още линейки, пожарна, много патрулки. Предполага се, че Благовест се е прехранвал, като е работил нелегално из околните полета.

Българинът беше обвинен и в опит за тежка телесна повреда с умисъл срещу втори полицай - Алън Лентън, който останал невредим. 51-годишният Даръл Марес, базиран в Нюкий, е претърпял сериозни изгаряния по тялото си, което е довело до това, че той е бил откаран по въздух в болница Трелиске в Труро за лечение.

Обвиняемият се яви в магистратския съд на Труро и му беше наложена мярка за неотклонение, за да се яви пред съдия в Кралския съд на града на 13 октомври. Марес е преместен в болницата Дерифорд в Плимут, където вчера състоянието му е "стабилно", а шефовете на полицията казват, че стои "седнал и в добро настроение".