Петима мъже са били арестувани в рамките на мащабна акция на специализираната прокуратура. Те са привлечени към наказателна отговорност като част от банда, която е осъществявала трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Момичетата да превеждани от България към Гърция. 

Задържаните са с определени мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 20 000 лева. На единия от тях, който трайно е пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.

Акцията е извършена на 12 март т.г. В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията за района на Плевен и Ловеч, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на операцията са проверявани три адреса в Плевен и един в Софи. Оттам, както и от банкови сейфове за иззети множество документи, свързани с престъпната дейност, компютри, мобилни телефони и пари в различна валута с обща стойност над 320 хил. лв. Конфискувани са и около килограм златни накити и други доказателства.

Иззети са и 4 луксозни автомобила.

Според първоначалните данни участниците в групата набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, транспортирали ги до там и контролирали дейността им на място.