Свещеник беше арестуван в неделя по обвинение в изнасилване на тийнейджър в Париж, извършено след като духовникът го упоил с наркотици, съобщи парижката прокуратура, цитирана от Франс прес.

Според източник, запознат със случая, свещеникът и момчето, което е на 15 години, са се запознали чрез приложение за запознанства, насоченото към ЛГБТ-общността и се срещнали в Париж в началото на месеца. Смята се, че после са отишли в хотелска стая, където свещеникът е дал на момчето различни наркотици, от които на младежа му станало зле.

След като свещеникът правил секс с него, тийнейджърът се обадил на приятели, които успели да го локализират благодарение на мобилния му телефон. Това позволило на пожарната команда да го спаси, според радио Ер Те Ел.

В ареста свещеникът, който е роден през 1970 г., заявил, че не е знаел на каква възраст е момчето, което се представяло като пълнолетно в приложението за запознанства.

Свещеникът, който служи в епархията на западния френски град Рен, е обвинен и в излагане на друг човек на опасност, както и в употреба на наркотици, пише БТА.