Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) отне собственост от Петър Петров-Амигоса на стойност 2 142 369 лева. Това стана с влязло в сила решение на Софийски апелативен съд.

Петров е с присъда по наказателно производство за пране на пари в особено големи размери. Той е признат за виновен за това, че е извършил повече от две сделки със средства, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление.

Отнетото имущество включва парцел с площ от 1 690 кв.м. в местността "Киноцентър-Бояна", лек автомобил "Пежо", гаражна клетка в кв. Лозенец, дружествени дялове и суми по банкови сметки.

Съдът е установил, че посоченото имущество е придобито в резултат от престъпна дейност, поради което същото подлежи на отнемане.

Делото срещу Петров е започнало през 2012 г., като на първа инстанция е уважен част от иска на тогавашната Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, но на втора инстанция съдът е уважил целият иск.

Съдружникът на покойния Иван Тодоров - Доктора тогава бе обвинен за "пране" на 99 млн. лв. и ръководене на организирана престъпна група за контрабанда на цигари през Македония, в която приживе участвал и застреляният през 2006 г. Доктора.

През 2012 г. Софийският градски съд осъди Амигоса на пет години "лишаване от свобода", но присъдата бе намалена на три години от Софийския апелативен съд. Тя дойде след четирикратно отлагане на процеса.

През март 2011 г. Софийският районен съд осъди на 4 години затвор Амигоса, че е опитал да присвои 500 000 евро (около 1 млн. лева).