Виедо, на което се вижда саморазправа между гратисчии и кондуктор във влак, обиколиха социалните мрежи. Агресията, придружена със заплахи и обиди, се е разиграла в неделя, във влака между Септември и Пловдив. А повод за скандала са билети, които струват 2 лева.

Стопкадър

Майка, която решила да доведе до Пловдив децата си на разходка с железницата, е станала свидетел на скандала, разиграл се край Пазарджик. Самата тя също е била заплашвана.

"На гара Стамболийски се качиха мъж и жена. Служител на БДЖ придружи ромите до мястото, където ще седнат, за да провери имат ли билети. Те проявиха агресия към служителя. Имаше и заплахи. Детето ми се разстрои и започна да плаче. Обадих се на 112. Това не е първият подобен случай", разказа жената пред Нова телевизия.

"Много лоши думи, не искам да ги повтарям и не е пристойно в присъствието на децаца. Малката ми дъщеря изпадна в истеричен рев", добави тя пред bTV.

Инцидентът е приключил след сигнал до телефон 112, когато мъжът и жената слезли от влака.

"Подобна агресия във влаковете не е толкова честа, но все пак такива неща се случват. БДЖ работи с МВР с цел превенция. Във влаковете, които сме ги определили като рискови, има задължително патрулиращ полицай. В конкретния случай не е имало такъв. Няма как обаче във всеки вагон да има полицейско присъствие", коментира директорът на секция "Пътнически превози" - Пловдив, БДЖ Ангел Даскалов.