Следствените действия в сградата на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас продължават. Преди минути адвокатът на директора д-р Георги Митев, за който се твърди, че е арестуван по подозрения за рекет, съобщи че клиентът му не е задържан, но здравето му е влошено.

"Текат процесуални действия. Хората си вършат работата, гледа се бумащина. Вероятно на по-късен етап ще ни информират за причината за тази акция. Няма повдигнато обвинение. Доктор Митев не се чувства добре. Оплаква се неразположение, той си има съответните заболявания", коментира адв. Петър Димитров, който остана повече от част при клиента си в сградата на БАБХ - Бургас, предаде Дарик.

По думите му клиентът му оказва пълно съдействие. Разпитват го, проверява се документацията и това вероятно ще продължи през целия ден.

"Нямам представа как ще се развият нещата, дали ще бъдат повдигнати обвинения и в какво, ще има ли арести", каза още той пред "24 часа" юристът.

Петър Димитров все още нямал ясна представа какви са точно подозренията на ГДБОП, но ставало дума за сигнали от две фирми срещу ръководството на бургаската агенция.

"Мъжът ми не е арестуван, вярвам, че не е извършил нищо нередно. Но повече не искам да говоря, на работа съм", каза по телефона пред "24 часа" съпругата на Митев Бети Митева, която работи в Държавен фонд "Земеделие" в Бургас.

Междувременно друг бургаски юрист, който бе забелязан да влиза и излиза от окупираната от полиция агенция, обясни, че е бил извикан от служител, който се опасявал да не бъде и той обект на разследването.

"След като изяснихме, че срещу моя клиент няма нищо обезпокояващо, си тръгнах. Вътре не видях хора с белезници", каза адв. Радостин Пенев.

Акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата в бургаската агенция продължава. В района продължава да има засилено полицейско присъствие. Хора до сградата не се допускат. Опитали да влязат по служебни дела в агенцията, разкриха, че постовете ги отпращали с обяснението, че се снима филм, предаде Дарик.

Все още няма официална информация от МВР и прокуратурата за акцията в бургаската агенция по храните. Според запознати петима души са задържани при полицейската операция, като сред тях е директорът на Областната дирекция по безопасност на храните - Бургас д-р Митев.

Той е роден през 1967 г., доктор е по ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина. От 2007 година е Главен секретар на Българския ветеринарен съюз.

Д-р Митев е общински съветник и председател на групата на Реформаторския блок в Общински съвет - Бургас. Председател на комисията по екология в Общинския съвет.