9 години след операция "Мутрите-2", днес в Кърджали бе разбита престъпната група на бившия полицай Златко Каменов-Златето.

Акцията бе под наблюдението на Специализираната прокуратура, а бандата е разследвана за изнудване, рекет и сплашване на хора, съобщи местният сайт "24Родопи".

Антимафиоти и жандармеристи блокираха всички входове и изходи на Кърджали. Последваха масови арести, като е задържан и самият лидер Златето. Бившият полицай сега е управител на офиса в Кърджали на най-голямата охранителна фирма в България.

Извършени са обиски на няколко адреса в града. Очаква се от прокуратурата да дадат повече подробности за акцията утре.

През май 2010 г. Златко Каменов бе задържан при спецоперация "Мутрите-2". Тогава бяха арестувани още четирима души, включително действащ полицай. От МВР съобщиха, че става въпрос за престъпна група за рекет. Бандата била следена в продължение на няколко месеца по сигнали, че със сила и заплахи местни хора са принуждаване да заплащат за охрана. Освен това, има данни, че членовете й са заплашвали жертви и свидетели на престъпления, извършвани от тях. 

Повдигнатите обвинения обаче не издържаха в съда, а през 2018 г. арестуваният полицай успя да осъди прокуратурата за обезщетение от 35 000 лева за причинените имуществени и неимуществени вреди. 

Вижте снимки от акция "Мутрите-2"