Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 от задържаните 20 души от Бургас и София за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици.

Спецакцията се проведе вчера под надзора на Специализираната прокуратура и с участието на служители от ГДБОП и Областните дирекции на МВР в двата града.

На седем от обвиняемите е наложено задържане до 72 часа. На 29 ноември ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях. Осмият участник в престъпната група е с "парична гаранция" и наложена забрана да напуска страната.

Разследването установи, че групата е сформирана през февруари 2018 г. На територията на Бургас участниците в нея са разпространявали предимно марихуана, а в София - кокаин. При извършените обиски и претърсвания на адреси, ползвани от на обвинените, са намерени и иззети наркотици, както и други доказателства за престъпната им дейност.

Част от задържаните са вече осъждани за разпространение на наркотици. Сред обвинените има хора от фен клуба на "Левски" в Бургас.