26-годишна жена от Шумен е станала жертва на нападение с огнестрелно оръжие докато отивала на работа в сряда сутринта. Инцидентът е станал по пътя между кв. Тракия и "Алкомет", а по жената е стрелял 30-годишният Нелгин Н., неин бивш съпруг, с когото имала развод.

Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел. Нелгин е избягал от местопрестъплението. Бившата му съпруга е в болницата, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Няма опасност за живота й.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод "Алкомет" в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него.

Продължават действията по разследването.