54-годишният италианец Алберто Джанети почина след месец страдание и бе погребан на 10 януари, съобщи Il Messaggero. Инцидентът е станал в италианския град Колиферо, в централната част на страната, регион Лацио.

Италианецът, известен и с прякора "il Conte" (Графа) е нападнат, пребит и ограбен в началото на декември 2018 година и оттогава бе в болница, където лекари се опитваха да го спасят, но напразно. Той изпадна в кома и почина на 5 януари.

Нападателят и убиецът на Джанети е 28-годишен българин, чието име италианската преса не споменава, но според кореспондентът на "24 часа" се казва Даниел Данов. Той се скарал с Алберто Джанети в местен клуб и игрална зала, след това последвал жертвата си и го нападнал.

Нанесъл му множество удари по главата, в резултат от които италианецът паднал по стръмно стълбище и изпаднал в безсъзнание. Българинът прибрал портфейла на жертвата си и отишъл в близък пощенски клон да изтегли пари от картата му. Джанети е инвалид, с психични проблеми и в същия ден е изтеглил пенсията си от около 250 евро.

Благодарение на свидетели, както и на камери в района на инцидента, нападателят бил идентифициран като 28-годишен българин, без постоянно жилище и работа, който и преди се е забърквал в сбивания и кражби в Италия.