23-годишен мъж е задържан, след като е ранил трима души с нож при саморазправа в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Около 2.55 часа вчера в РУ-Самоков постъпил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в града за постъпили трима мъже с прободни и порезни рани. Служителите на реда реагирали незабавно и предприели действия за изясняване на обстоятелствата по случая. Установено било, че около 2 часа, пред адрес на ул. "Здравец", е възникнала саморазправа между група познати. Последвало сбиване, в хода което един от участниците в конфликта нанесъл рани с нож на трима от опонентите си.

На пострадалите е оказана медицинска помощ, след което единият е освободен за домашно лечение, а останалите двама са настанени за лечение. Извършителят е задържан в полицейския арест. При извършено претърсване на автомобила, с който той напуснал мястото на инцидента, е открито топче суха тревиста маса с тегло около 2 грама, реагиращо на наркотичното вещество "билка".

Намерен и иззет е и ножът, предмет на престъплението, което 23-годишният мъж укрил в печка на дърва в двора на адреса си. По случая е образувано досъдебно производство.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата