Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем В.К., на 21 г. На 1.08.2018 г., в Хасково, той причинил на полицейски служител в ОД на МВР-Хасково, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане с травматичен оток в областта на главата. Тогава полицаят изпълняваше служебните си задължения.

С постановление на Районна прокуратура - Хасково, от 6.08.2018 г., обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките, на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

До момента е установено, че на 01.08.2018 г. в кв. "Република" на областния град, обвиняемият В.К. ударил с ръка в областта на главата полицейския служител от ОД на МВР-Хасково, който оказвал съдействие със свои колеги по подадено оплакване от жена срещу бащата на детето й и негови роднини. При пристигането си полицаите бяха нападнати от група мъже с брадви. Арестуваните по случая бяха общо 6, като още се издирва мъж, който при бягството си опита да сгази с колата си полицаите.

Събирането на доказателства, относно участие и на други лица в престъпна дейност и действията по установяване на фактическата обстановка продължават, като се изследват всички възможни версии.