Арестуваха 20-годишен мъж за наглата кражба от кутия за дарения, поставена в заведение за бързо хранене в Карнобат.

"В резултат на бързите действия на полицаите от Карнобат е установен и задържан извършител на кражба на кутия с дарения от търговски обект в Карнобат, предназначена за лечението на 6-годишно момченце", съобщи говорителят на говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.

Крадецът е от Карнобат. Той похарчил откраднатите 230 лв. за мобилен телефон, хотел и погасяване на предишни заеми от трети лица.

Кражбата на кутията с дарение е извършена този понеделник от заведение за бързо хранене в центъра на града.

Снимки на крадеца бяха разпространени в социалните мрежи от Светлозара Савова, която води кампанията на 6-годишния Мартин Георгиев. Момченцето е с церебрална парализа и се нуждае от операция в чужбина, за да проходи.

Управителят на заведението разказа пред NOVA, че видял на записа от охранителните камери как крадецът отваря прозореца с нож.

"Трудно е такова същество да се нарече човек. То влиза, взема си кутиите и най-нагло затваря отново прозореца. Според мен той е наблюдавал поне 15 минути как се прибират кутиите и е бил подготвен", коментира той.

Мястото, където е извършена кражбата, е изключително оживено. Всички определят кражбата като изключително нагла.

Майката на детето Милена Георгиева обясни пред NOVA, че за операцията са нужни 11 000 евро, а до момента са събрани 4000. Средствата трябва да се съберат до средата на октомври.

"Трябва да му се направи фибротомия в Сърбия, която трябва да му отпусне сухожилията на краката, за да може Марти да проходи", обясни майката.

Жената определи младежа, задигнал пари от даренията, като крадец на надежда.

"Почувствах се много зле, защото се надявах на тези средства. Това е помощ за моето дете", сподели жената.

"Не е вярно, че надежда няма. Винаги има", каза пък Светлозара Савова, която води кампанията на 6-годишно болно дете.

До средата на октомври трябва да бъде извършена животоспасяващата операция.

"Кампанията се разви изключително бързо в социалните мрежи. Около 40 000 души се отзоваха. Всеки се опитва да помогне с каквото може", разказва Светлозара.

"Ще засилим кампанията в социалните мрежи и се надяваме да бъдат поставени дарителски кутии не само в Карнобат, но и в другите градове", добави тя.