Открито е тяло при издирване на 17-годишно българче в Англия, съобщава сайтът за регионални новини в Девън - devonlive.com. То е намерено в подножието на крайбрежни скали в района на градчето Торки. Дошлите на място екипи на бреговата охрана, спешна помощ и полицията не са констатирали да става въпрос за насилствена смърт. Те са информирали семейството на издирвания български младеж, но до момента няма потвърждение, че тялото е негово.

По-рано британската полиция съобщи, че търси информация за 17-годишния Пламен Гандев от Девън, който е в неизвестност от събота.В понеделник в акцията по неговото издирване се включи и полицейски хеликоптер. Претърсен бе район, в който наскоро е починал приятел на Пламен.

21-годишната му сестра Стела Гандева организира също кампания в социалните мрежи за събиране на информация. Тя описа брат си като срамежливо момче, за което не е характерно да напуска дома си, без да казва къде отива. Полицията е претърсила стаята му, но не е открила нищо подозрително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещи, освен телефон, чиято батерия вече е свършила. 

Въпреки, че официално няма потвърждение, че откритото тяло е на 17-годишното българче, стотици вече изказват съболезнования на семейството му в социалните мрежи, съобщава "24 часа".