Вече близо 17 часа психолози преговарят с 57-годишен мъж, стрелял в столичния квартал "Овча купел", след което се барикадирал в дома си. На място са пристигнали полиция, командоси и психолози.

Над 17 часа психолозите се опитват да убедят мъжа да излезе от дома си, но засега без успех. Той не е ранен и има информация, че е сам в жилището. Твърди се, че има психични отклонения.

Снимка: "Булфото"

"Вчера в ранния следобед е получен сигнал за буйстващ 57-годишен мъж. По-късно той се е барикадирал в дома си в столицата. Веднага на място са пристигнали екипи на СДВР, които са обезопасили периметъра, с цел да се гарантира сигурността на живеещите в съседство. С помощта на психолози е направен опит за контакт с мъжа.

Снимка: "Булфото"

Продължават опитите за безопасното му извеждане", съобщха от МВР.

"Казаха ни да не напускаме домовете си. Излязохме, за да проверим какво се случва. Тогава чухме 7-8 изстрела. Разбрахме, че е човек с психични проблеми, който живее в блока", разказа един от живущите в блока Пламен Гатев пред Нова тв.

"Това е добър човек от квартала, който не се е карал с никого. Жена му почина и може би вследствие на това се е отключило заболяване. Доколкото знам, работи в СОТ", каза друг жител на "Овча купел".

Снимка: "Булфото"