16-годишно момиче е било жестоко пребито, душено, влачено, а накрая и брутално изнасилено от 22-годишен мъж в Мездра.

Зверството е извършено навръх 24 май в апартамент в града, а извършителят Венцислав Йоханов, който по неофициална информация работи във фирма за бързи кредити и вече е осъждан за опит за изнасилване, е задържан.

 „Дъщеря ни беше брутално изнасилена на 24 май сутринта. Тя ми звънна, за да ми каже, че нещо е станало, че трябва да дойда до Бърза помощ”, разказва майката пред Нова телевизия. Родителите я намерили в много тежко състояние, цялата в кръв.

Според родителите, Венцислав месеци наред изнудвал момичето.

Детето ни разказа, че е манипулирано от няколко месеца от извършителя. Казвал, че има нецензурирани видеоклипове с нея и ако тя не прави, каквото той иска, ще ги разпространи”, разказва бащата. „Било е страшен тормоз! Видях какво е било писано. Просто е било ужасно!”, обяснява майката. Родителите разказват още, че на 24 май мъжът я заплашил, че ако не отиде веднага при него, пуска клипчетата. И уплашената тийнейджърка тръгнала към дома му. Дори не подозирала, че ще попадне в самия ад.

Родителите разказват, че насилникът я влачил, душил и бил. Накрая я изнасилил. Момичето и родителите й са в шок. Ученичката е настанена в болница.

В хода на досъдебното производство са извършени необходимите експертизи и е налице обосновано предположение, че извършител е именно задържаният, уточниха от прокуратурата. Затова държавното обвинение ще иска за него най-строгата мярка – постоянно задържане под стража.