16-годишен младеж е прострелян от свой роднина с Слънчево, Варненско. Задържан е 72-годишен мъж, прострелял с газов пистолет непълнолетно момче, съобщиха от МВР.

На 24.10. т.г., около 03:30 часа, е получен сигнал за пострадало непълнолетно момче в с. Слънчево. На място е установено, че срещу младежа е произведен изстрел с газов пистолет. Младежът влязъл в къщата, но дядото го помислил за крадец и стрелял по него. Възрастният мъж веднага се обадил за помощ.

След проведени действия по разследване на случая и оперативно - издирвателни дейности, като извършител на деянието е установен 72-годишен мъж от същото село. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. 72-годишният е задържан за срок до 24 часа.

16-годишното момче е било прието в МБАЛ "Св. Анна" в града, съобщи д-р Петар Стамов от Детската хирургия в лечебното заведение, предаде агенция "Фокус". Прострелването е в областта на корема. Засегнат е черният му дроб. Младежът е опериран и е настанен в Реанимация, засега в стабилно състояние. Според д-р Петар Стамов предстоят допълнителни изследвания. Момчето е контактно. Засега няма нужда от кръводарители.

Припомняме, че вчера при друг случай 42-годишен баща прободе с нож седем-годишното си дете отново във Варна. Детето също е оперирано, в стабилно състояние е.