Общо 14 души са задържани при спецакцията в Благоевград, която започна вчера вечерта, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Сред тях има и жени.

От 20 часа на 14 февруари до момента Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат следствени действия по досъдебно производство срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Благоевград. Претърсени са 14 адреса и 1 автомобил, извършени са 3 лични обиска. Намерени и иззети са наркотици - амфетамин, марихуана и кокаин, се казва още в лаконичното съобщение.

Предстои наблюдаващият прокурор да анализира събраните доказателства и да прецени на колко и кои от задържаните да бъдат повдигнати обвинения.

Засега няма повече подробности за задържаните.

По неофициална информация на "24 часа" обаче сред тях е и племенник на бивш високопоставен полицай - 40-годишният А. Г., за когото се знае, че от доста време се занимава с пласиране на дрога. Дори чичо му, по времето, когато бил на работа в ОДМВР-Благоевград, не е успял да го склони да се откаже от престъпното му занимание.

БНТ уточни, че мъжът се казва Атанас Георгиев и е известен с прякора Насо Прасето. Заради здравословни проблеми той прекарал нощта в болнично заведение, където е поставен под охрана.