Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви подробности за днешната спецакция, която се проведе в казанлъшките села Голямо Дряново и Долно Сахране и уточни, че такива е имало и в други райони на страната.

Операцията е реализирана в община Павел баня, Казанлък и Велико Търново по разследване на Специализираната прокуратура срещу организиранта престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотици. Действията се водят от полицейски служители от Велико Търново и Стара Загора под ръководството на Специализираната прокуратура, със съдействието на Дирекция "Жандармерия" към МВР.

„Групата е действала от лятото на 2018 г. Задържани за 24 часа са 14 лица, като предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за  неотклонение да определят", уточни на брифинг Милева.

Снимки: Пресцентър на прокуратурата

Извършени са претърсвания и изземвания в 16 жилища. В едно от тях, обитавано от един от задържаните, са намерени 43 банкноти с номинал 100 евро. За тях е изготвена експертна справка, според която те са неистински парични знаци.

Снимки: Пресцентър на прокуратурата

Намерени и иззети са още радиостанции, тапи за заглушаване, както и голямо количество наркотични вещества – амфетамини, метамфетамини, марихуана, и стъкленици и други съдове, необходими за производство. Открити са и 2000 таблетки, също служели за производство на амфетамини.

Снимки: Пресцентър на прокуратурата

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Разследването продължава, разпитват се свидетели, на този етап не можем да дадем повече информация, подчерта говорителката на Иван Гешев.