13 мъже на възраст от 18 до 35 години са задържани за жесток побой над 18-годишно момче, извършен на 4 май в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 23.30 часа на 4 май, в полицията бил получен сигнал, че в ж.к. "Света Троица" група мъже бият момче. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Установено е, че пострадалият е 18-годишен, транспортиран е в "Пирогов", където е настанен с опасност за живота.

В резултат на проведените оперативно- издирвателни действия са задържани 13 мъже - на възраст от 18 до 35 години. Те са от София, Варна и Кнежа. При последвалите огледи и претърсвания в обитаваните от тях жилища, са намерени и иззети предмети и вещи, съотносими към извършеното престъпление.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура, на двама от задържаните - на 18 и 35 години, за които по безспорен начин е установено, че са фактически извършители на деянието, са повдигнати обвинения. Наложени са им мерки "задържане под стража".

Работа по установяване и задържане и на други техни съучастници продължава под надзора на прокуратурата.