Лек автомобил предизвика зрелищна каскада тази сутрин в Русе като се озова под паркиран микробус. При удара на улица "Стефан Стамболов" е пострадал още един автомобил.

Инцидентът е станал около 6.30 часа на улица "Стефан Стамболов". Микробусът е пътнически и обикновено обслужва младежите на ФК "Дунав". Шофьорът му разказва, че бил паркирал пред дома си и се е готвел да тръгва към Ветово, за да вози пенсионери за фестивал. Чул удар и когато излязъл, видял "Хонда" под микробуса си, а момче и момиче излезли от колата и избягали.

Снимка и видео: TV Европа

Съседите подали сигнал на тел.112, а в това време момчето и момичето се върнали обратно, извадили някакво кашонче от багажника на колата си и отново побягнали. Свидетели ги видели да се качват в кола, която дошла да ги вземе.

След подадения сигнал на тел.112 на място са изпратени екипи на полицията и "Пътна помощ". Според очевидците в колата е миришело на алкохол.

"Комшията ги снима, обаче малко замъглено, не се виждат добре. И върнаха се, вземали някакъв кашон тук, вземали кашона и избягали.... то колата мирише на алкохол вътре, уискита има разни вътре. И това е...!", разказва шофьорът на микробуса пред телевизия "Европа".

Операцията по отстраняване на пострадалите автомобили отне повече от два часа. Наложи се намесата и на специализирана техника, защото от силния удар те са се заклещили. Полицията издирва пътниците в колата.

Снимка и видео: TV Европа