Откриха тялото на изгубената в Рила жена, потвърдиха от Планинската спасителна служба. Тя е дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на "Вътрешна информация". 

"Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова", написаха колегите й. "Тя ще остане като един най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст - хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол", уточниха от БТА. 

В събота жената се е отправила на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. Паднала е в река и е починала впоследствие от травмите си.

Туристката беше в неизвестност от четири дни. Тръгнала на поход сама. Връзката с нея се изгубила, когато се намирала в Мальовишкия дял на Рила планина.

Маршрутът, по който се е движила, все още не е ясен. Според спасителите жената е била с лабилна психика и често е променяла решенията. По-рано спасителната акция бе временно спряна заради лошото време. В планината атмосферните условия са изключително неподходящи за туризъм.

Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата и да не тръгват на походи при дъжд и мъгла.