Продължават да се увеличават жертвите на урагана "Флорънс", съобщи CNN. Според последните данни, те вече са 13, сред тях и бебе. Детето е било в кола с майка си и баща си, когато върху тях е паднало голямо дърво. Майката също е загинала, а бащата е откаран в болница със сиреизони наранявания.

Властите предупреждават, че силните ветрове и обилните дъждове ще продължат и в неделя, което вероятно ще постави още голям брой хора в бедствено положение. Съобщава се и за наводнени земеделски земи, унищожени посеви и реколта. Щетите от бурята тепърва ще се изчисляват, но според застрахователи ще са милиарди долари.

Fox news съобщи и за арестувани мародери, които се възползват от празните след евакуацията къщи и магазини и са започнали да ги ограбват.

Няма данни за бедстващи или пострадали български граждани в районите, където бушува ураганът "Флорънс". Това съобщават от кризисния щаб, сформиран в българското посолство във Вашингтон, който следи ситуацията и може да окаже съдействие на българските граждани по източното крайбрежие на САЩ.

От Министерството на външните работи призовават българските граждани в засегнатите райони да следват стриктно указанията на местните власти и представителите на Червения кръст.