43-годишна жена загина при пожар, избухнал в жилище в кооперация в Пазарджик, съобщи БНТ.

Сигналът за пламъците бил подаден около 4.45 часа тази сутрин.

Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на "Спешна помощ" и автопатрул на РУ-Пазарджик. Пристигайки на мястото, огнеборците установили, че гори апартамент намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент. Започнало незабавно пожарогасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата. 

Пожарът е бил локализиран, а по-късно и потушен изцяло от 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Екип на "Спешна помощ" е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване.

Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение.

В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожарът е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират, тя е починала.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната. Процесуалните действия и изясняването на причините довели до пожара се извършват под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.