60-годишна жена е пострадала тежко в центъра на Стара Загора, след като паднала в участък от централния булевард “Цар Симеон Велики”, където все още се извършват строителни дейности, съобщи Радио Стара Загора.

Жената е с тежки фрактури и на двете ръце, като ще остане в гипс поне за месец. Тя е паднала от стълби в ремонт, вследствие на което получава освен фрактурите и травми по главата и тялото. Причина за инцидента са парчета кофражни плоскости, поставени без укрепване.

На помощ на пострадалата са се притекли очевидци. Жената е откарана в Спешна помощ, а по-късно е приета за лечение в ортопедията на УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович". Според лекуващия д-р Стамен Сталев травмите са много сериозни и той не се ангажира с прогноза за възстановяването на пациентката.

Районната прокуратура в Стара Загора вече е сезирана за случая. ДЗЗД "Красива Стара Загора" е изпълнител на ремонта в областния град.

Въпросният участък от пешеходната зона, където е станала злополуката, не е обезопасен за минувачите. Ремонтът на пешеходната зона на главния булевард "Цар Симеон Велики" започна през октомври 2017 година, но все още не е цялостно завършен.