Стела Попниколова, съпруга на регионалния министър Спас Попниколов в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, е била директор на дирекцията, водила проекта за ремонт на пътя Мездра - Своге. Това съобщиха пред "24 часа" дългогодишни служители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Стела Попниколова е работила в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) между 2011 и края на 2014 г. и е била директор на дирекция "Координация на кредити и бюджетни инвестиции".

Цвета Тимева, секретар на президента Радев по регионална политика, също е работила в АПИ r и е имала отношение към въпросния път. В периода 2001 - 2011 г. тя последователно заема различни длъжности в дирекция "Експлоатация и поддържане на републиканските пътища". Тази дирекция има отношение към строежа на всички нови пътища в цялата страна. От 2011 г. до 2015 г. тя е била директор на дирекция "Изпълнение на проекти по Оперативна програма Транспорт и Кохезионен фонд", отбелязва часовият вестник.

17 души загинаха, а 21 бяха ранени при автобусната катастрофа край Своге на 25 август. Рехабилитацията на споменатия в началото път е започнала на 29 септември 2011 г. по проект на "Транзитни пътища", а некачественият асфалт на този път е положен през 2014 г., написаха до медиите от изпълнителя "Трейс груп".

На снимката: Следователи на НСлС взеха проби от пътя София-Своге, които ще бъдат ползвани при експертизи за установяване на състоянието, състава и начина на изпълнение на асфалтовия път.