Летището в германския град Бремен е временно затворено заради пробив в сигурността, съобщиха от полицията, цитирана от ДПА.

Полицейски говорител каза, че засега не може да бъде определена конкретната заплаха. По думите му на място са разположени полицейски кучета.

Според него заради пробива в сигурността 55 човека, пътуващи за Париж, и 71 човека, пътуващи за Амстердам, е трябвало да слязат от самолетите.

Той заяви, че едва ли ще има отмяна на полети, но добави, че осем полета ще бъдат забавени.

Вчера заради фалшива тревога на летището във Франкфурт бяха отменени 60 полета и бяха засегнати около 13 000 пътници.

На 28 юли летището в Мюнхен също беше временно затворено, след като полицията получи информация, че жена е преминала през охраняваната зона, без да бъде проверена от персонала. Най-малко 200 полета бяха отменени още същия ден, а още 60 бяха забавени на второто най-натоварено летище в Германия в разгара на летните почивки. Около 700 човека трябваше да спят на походни легла на летището, а стотици отседнаха в хотели.

В края на миналия месец бяха отменени редица полети и на летището в Мюнхен, след като част от него беше временно затворенозаради промъкването на жена през контролно-пропускателен пункт.