"Автобусът е застрахован в нашата компания. Непосредствено след инцидента - до няколко часа, наши представители бяха на място, за да съдействат с каквото е възможно. Това обяви в предаването "Тази сутрин" на bTV изпълнителният директор на "Лев инс" Павел Димитров по повод тежката катастрофа с автобус край Своге.

Представители на фирмата са били вчера на мястото на инцидента, в село Световрачене, откъдето са повечето загинали и немалко пострадали, и в болниците при ранените.

Въпреки че автобусът не е минал втори технически преглед, то той има застраховка, подчерта Димитров. Той уточни, че компанията действа по израелския пример - още преди финализиране на разследването да отпуснат авансови изплащания за медицински консумативи или лечение.

Павел Димитров даде и телефони, на които пострадалите и близките на загиналите, могат да се свържат със застрахователното дружество: 0800 10 200 и 0899 993 419.

Относно информацията, че в момента се прави одит на застрахователното дружество Димитров отрече да имат проблеми и подчерта, че одитът е свързани със "Зелена карта" - спорове за обезщетения за катастрофи в чужбина. Компанията е установила със собствени разследвания, че в много от случаите става въпрос за застрахователна измама.

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Борислав Богоев коментира казуса "Олимпик", заради който над 200 хил. автомобили у нас се оказаха без валидна "Гражданска отговорност".

По думите на Богоев подалата оставка зам.-председателка на КФН Ралица Агайн не си е свършила качествено работата, тъй като проблемите не "Олимпик" са започнали много пред май 2018 г. Според него подозрение би трябвало да предизвика фактът, че дружеството няма права да упражнява дейност в няколко държави, а единствените клонове на "Олимпик" са били у нас и в Гърция.