За една нощ са запалени три автомобила на един и същи собственик пред дома му в Перник. Огнената вендета се разиграва в квартал "Изток", където живее собственикът на колите. Въпреки своевременната намеса на пожарната автомобилите са изгорели до основи, предава Нова тв.

"Имам две малки кученца, които се разлаяха и дадоха сигнал, че има хора около апартамента ми. Когато станах и погледнах камерите, видях, че трите ми автомобила, един от които е служебен, са в пламъци", разказа потърпевшият Здравко Бахнев.

По думите му извършителите на палежа не са видени от свидетели, но има записи от случилото се, които са предоставени на полицията.

На кадрите се виждат двама души, които се приближават към автомобилите със запалителна течност, след което колите пламват едновременно. След това извършителите напускат района на бегом.

"На два от автомобилите си имам застраховка, тъй като преди 10-11 дни ми счупиха задния прозорец на едната от колите", посочва Бахнев.

Той твърди, че е набелязан от група за изнудване и е подложен на тормоз от около две години. Подал е няколко сигнала в полицията, след като е направен и опит съпругата му да бъде прегазена на пешеходна пътека.

"Имам бизнес с работни облекла и подозирам, че съм подложен на системен тормоз с цел изнудване", заяви потърпевшият, който е категоричен, че няма връзки и отношения с хора, занимаващи се е незаконни дейности.