Проливни дъждове заляха улици и сгради в Югоизточна България. Сериозни количества валежи паднаха в Бургас и Поморие. Дъждът предизвика и свлачище на ключов път - под моста към Летище Сарафово.

Пътят през самия мост е бил затворен заради ремонтни дейности и затова цялото движение е било пренасочено през кръговото към квартал "Сарафово". Именно в този участък се е образувало километрично задръстване заради проливния дъжд.

Чакащите коли обаче са били изненадани, когато изведнъж земна маса буквално е погълнала колите им и ги е изтласкала от пътя. От общината заявиха, че не е имало предварителни индикации, че теренът е опасен. Дали причината за свлачището са ремонтните дейности, или дъждът трябва да установи оглед, който ще се извърши по-късно от комисия от специалисти заедно с АПИ.

Срути се част от пътя до квартал "Сарафово". Той беше отворен късно снощи.

От свлачището обаче е засегнато мостовото съоръжение от кв. "Сарафово" до летището в Бургас. 

За щастие разрушеният участък от пътя е бил затворен заради ремонт.

От община Бургас чакат инструкции от Пътната агенция за ремонта на мостовото съоръжение.

Снимка: btvnovinite.bg

Зам.-кметът по транспорта обясни пред Нова телевизия, че причината е обилният дъжд, който се е изсипал за много кратко време.

Поройният дъжд превърна Поморие във Венеция. Водата в един от кварталите е достигала почти до коленете. Десетки къщи са били с наводнени приземни етажи. Пороен дъжд се изля и в цялата Бургаска област. Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков обясни, че дъждът е спрял около 1.30 ч. през нощта. Излели са се около 110 л/кв.м в Ахтопол, над 50 л/кв.м в Бургас, над 70 л/кв.м в Малко Търново.

От Поморие и "Сарафово" са постъпили общо около 170 сигнала. Екипи на пожарната до късно са извършвали отводнителни дейности. Има една евакуирана възрастна жена. Сигнали за други бедстващи не е имало. Не се е стигнало до спиране на електричеството. Обстановката вече е спокойна.