Мъжът, загинал снощи на московското летище Шереметиево, блъснат от излитащ самолет, е гражданин на Армения, роден през 1993 г., съобщи арменското посолство в Москва, цитирано от Франс прес и БТА.

Според източник на Интерфакс от летището името на убития младеж е Алберт Епремян, информират руски медии.

Една от стойките на самолетния колесник е ранила смъртоносно 25-годишния младеж, посочва в Туитър руското федерално следствие.

Екипажът съобщил за сблъсък с неизвестен предмет и след оглед на територията на пистата било открито тяло на мъж, облекло и други лични вещи, информира по-рано ТАСС.

Пътническият Боинг-737 на руската компания Аерофлот, излетял около 20.00 ч. местно време (17.00 по Гринуич), е продължил полета си за Атина.

По-късно Аерофлот е съобщил за закъснели полети поради "затварянето" на една от пистите в Шереметиево.

Източникът на Интерфакс уточнява, че загиналият е бил депортиран от Мадрид и е пътувал за Армения с прекачване в Москва. По време на полета за Русия е предизвикал скандал на борда и екипажът е бил принуден да извика служители на реда при кацащия самолет. Те го ескортирали до изхода за автобусите. По данни от камерите той е минал през портала за пътници, но вместо да се качи в автобуса за самолета, е тръгнал към пистите.

Руските сили на реда не обясняват как убитият е попаднал на една от пистите на най-прочутия въздушен хъб в Русия, отбелязва Франс прес. Според Интерфакс след кацането на боинга атинските летищни служби и полицията са открили "дупки" по самолетния корпус.

Оказва се, че арменецът е проявил агресия и по време на полета от Мадрид към Москва. Актьорът Сергей Радченко разказва пред РЕН ТВ, че мъжът е предизвикал скандал на борда на самолета и даже го ударил.

"Аз седях в средната част на самолета, а той тръгна назад. Стана някаква разправия, а мъжът удари няколко пъти друг пътник. Стюардесите го върнаха обратно на мястото му. Той седна и започна да ме гледа, да се взира в мен. Аз не му обръщах внимание, а си седях и си гледах телефона. Изведнъж усетех удар в челюстта", споделя Радченко.

По-късно, когато показали на актьора снимка на загиналия, той потвърдил, че става въпрос да същия човек.

Радченко споделя още, че арменецът обещал да му обясни защо го е ударил, след като кацнат. Актьорът не изключва възможността, че мъжът може да е бил под въздействието на наркотици.