Шофьор наби пешеходец в Сливен заради предимство и размяна на обидни реплики. 42-годишният шофьор е задържан и му е отнето свидетелството за управление. Инцидентът е станал малко след 9 ч. в понеделник на новопостроеното кръгово кръстовище "Розова градина".

Скандалът между двамата възниква, след като шофьорът не дал път на стъпилия на пешеходната пътека 18-годишен младеж. Между двамата възниква спор и размяна на обиди. Минути по-късно шофьорът пресреща пешеходеца до жилищен блок в района на кръстовището и го напада. В резултат на побоя момчето е със счупен нос.

Последва полицейско издирване и задържане на агресивния мъж. Полицията установява, че задържаният има неплатени глоби и му отнема шофьорската книжка. По случая е образувано досъдебно производство.

Свидетелка разказа подробности за инцидента пред "Сливен прес":

"След преглед с 2-годишното ми дете при лекар, пресичах улицата пред ДКЦ "Миркович". Изведнъж се чу шум от двигател, свистене на гуми и току до нас профуча черен "Мерцедес". Колата едва не ни сгази. Развиках се: "Какво правиш?!". Автомобилът спря внезапно и от него излезе ром, който гледаше зверски. Помислих, че тръгва към мен, но той отиде до едно момче и започна да го налага. Намеси се и пътуващата с него жена. Побоят беше жесток. Наоколо имаше много хора, но никой не направи нещо, за да го спре. След това биячът и жената с него се качиха в колата и заминаха с мръсна газ. Обадих се на телефон 112. По-късно, вече в полицията, стана ясно, че той въобще не е разбрал, че за малко не сгази детето ми. Потресена съм от случката. Не мога да повярвам, че такова нещо може да се случи посред бял ден в Сливен. Надявам се побойникът да получи подобаващо наказание."