МВР задържа шофьор на турски тир, карал в нетрезво състояние. За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицейските служители, информират от вътрешното ведомство.

Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонния камион и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл сигнал от жена, която също пътувала. Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала "Тракия" шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното.

Полицейският екип спрял камиона след тунел "Траянови врата" в посока София. При последвалата проверка на влекача "Волво" с хладилно полуремарке, 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи пътуването си с крайна дестинация Германия.

Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят е докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Паспортът заедно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство.