72-годишна смолянчанка се бори за живота си след взрив на газова бутилка в родопския град, съобщи местният "Отзвук".

Сигналът за инцидента, който е станал на ул. "Захари Стоянов" в квартал Райково, е подаден около 17 часа.

Взривната вълна е изхвърлила 72-годишната Любка Инджакарова през прозореца и терасата на втория етаж на жилищната кооперация и тя паднала пред гаража на тротоара. Веднага е транспортирана в Спешно отделение на смолянската болница. Направеният скенер е установил множество счупвания по тялото. По информация на "Отзвук" жената е с фрактури на всички ребра, шийни прешлени, таз и др. Затова е взето решение да бъде транспортирана в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

По първоначални данни причината за взрива е изтичане на газ от винтила на бутилката. Пенсионерката не е усетила миризмата, запалила котлона и е последвал взрива.

Откъртената дограма на всекидневната е изхвърчала на пътя. Нанесени са щети върху паркирал току що микробус. Навсякъде около кооперацията имаше стъкла и части от дограмата. Сериозни поражения са нанесени и в жилището на жената.

"Точно бях спрял, когато се чу взрива. Бусът се надигна. Счупени са предното и задното стъкло. Добре че бяхме вътре", каза Мехмед, който карал работници в автомобила.

"Пострадалата има много тежки поражения по тялото. На местопроизшествието бе изпратена дежурна оперативна група, която извърши оглед. Прокуратурата е уведомена и образува досъдебно производство", каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.