Битов инцидент с взрив в гаражно помещение е станал тази сутрин на ул. "Михаил Такев" №37 в Пловдив. Сигналът е получен на тел. 112 около 8:30 часа, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Пострадал е 62-годишен мъж.

Според първоначалната информация мъжът е работил с режеща машина, като малко преди това източил газова бутилка в подземното ниво. В резултат на загазяването е възникнал взривът, при който мъжът е получил изгаряния и наранявания. Паркираният в гаража автомобил е напълно унищожен, а от ударната вълна вратите на помещението са отхвръкнали към отсрещна къща и друг автомобил.

"Гръмна всичко, беше много страшно. Пораженията са големи", коментира сестрата на пострадалия. Нанесени са сериозни материални щети по апартаментите в блока, но други пострадали хора няма.

На място са екипи на полицията, създадена е организация за обезопасяване на периметъра около адреса, съобщава БТА. Изведени са всички обитатели на сградата и предстои да бъде извършен оглед с участието на служители на пожарната, за да се преценят последствията от взрива.

Пострадалият мъж е настанен в болница с 24% изгаряния по цялото тяло, допълва БНР. Лекарите в момента правят всички необходими изследвания. Предполага се възможно увреждане на белите дробове, тъй като при експлозията е бил в затворено помещение.