Румънският вестник "Адевърул" съобщава тази сутрин за пътнотранспортно произшествие, причинено от български шофьор, предаде БТА.

Вестникът пише, че движението по национален път 2 (Е85) на излизане от град Михайлещ (окръг Гюргево) е ограничено днес сутринта заради инцидент. Български шофьор, на 32 години, не спазил дистанция и се блъснал с управляваната от него цистерна в автомобила на 51-годишен жител на Букурещ. В резултат на удара, двете превозни средства навлезли в насрещното платно и ударили лека кола и камион, ранявайки водачите им.

"Адевърул" пише, че за щастие, цистерната е била празна, но удареният камион е превозвал боя, която се е разпръснала по шосето.

Образувано е наказателно дело, а разследването по случая продължава, пише вестникът.

Два ТИР-а с български регистрационни номера се сблъскаха вчера и преобърнаха на пътя Гюргево-Букурещ в близост до селището Узуну, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на говорителя на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево Кристиан Шуца.

По думите на говорителя в резултат на сблъсъка единият шофьор, на 33 години, е починал, а другият - на 47 години, е бил откаран с хеликоптер в болница в Букурещ.

Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите.